Tenen en comú l'alt contingut en Proteïnes
 |
toves, comestibles (teixit muscular o vísceres) de qualsevol
mamífer o au.
Quina COMPOSICIÓ NUTRICIONAL té la carn?
Omple els següents camps i quan els tinguis enllestits clica
a sobre la SOLUCIÓ per veure les respostes correctes
|

PERNIL SERRÀ o SALAT |
procés de madurar una part del
porc en condicions determinades: Tª, humitat ...) |
adobat amb sals: ClNa, nítrits
i nitrats |
la carn perd aigua (% Pt i greixos s'eleva) |
PERNIL CUIT |
resulta de bullir i salar la carn del
porc |
molt succedanis en els que es pot afegir
fècules, greix... |
la carn guanya aigua |
LLONGANISSA / BOTIFARRA / XORIÇ... |
carns + greix + espècies + sals |
el seu contingut depèn molt de
la seva elaboració |
DERIVATS DEL FETGE |
paté o pasta de fetge |
fetge + greixos sobretot + espècies
+ sals |
 |
Animals comestibles que viuen a l'aigua
Quina COMPOSICIÓ NUTRICIONAL té el peix?
Omple els següents camps i quan els tinguis enllestits clica
a sobre la SOLUCIÓ per veure les respostes correctes.
|

MARISC
Tenen composició semblant al peix.
Baix contingut de greix total, però més alt en colesterol
MOL.LUSCS: |
ostres, musclos, caragols...
|
CRUSTACIS: |
llagosta, gambes, crancs, escamarlans...
|
CEFALÒPODES: |
calamars, sípia, pop
|
 |
N'hi ha molta diversitat, però en general es consumeixen
els de gallina
Un ou sense la closca
50 g
Quina COMPOSICIÓ NUTRICIONAL tenen els ous?
Omple els següents camps i quan els tinguis enllestits clica
a sobre la SOLUCIÓ per veure les respostes correctes.
|
CONSERVACIÓ DE CARNS I PEIXOS |
SAL
Cl Na |
FUMATS |
SAL + PEBRE |
NITRATS/NITRITS
important per evitar el botulisme!!! |
FRED |
CALOR + ADDITIUS
conserves |
comentar el brou
|