Entenem per continguts el conjunt d’elements que componen l’ensenyament - aprenentatge (aquelles coses que s’ensenyen amb la finalitat que l’alumne les aprengui)
Els continguts han d’estar –lògicament– molt relacionats amb els objectius prèviament establerts i amb les activitats didàctiques preparades per tal que l’alumne aconsegueixi aquells objectius.
Els continguts es seleccionen a partir de l’anàlisi dels coneixements, de les habilitats i de les actituds, que integren les competències del perfil de la titulació de la que forma part l’assignatura o el mòdul formatiu.
En aquest període previ a la implantació dels nous plans d’estudis, que tindran en un futur proper un caràcter clarament modular, els continguts es poden estructurar, com fins ara, en temes i subtemes per matèries o assignatures. També es podrien agrupar, però, d’acord a les fases d’un procediment que articula la matèria. Per exemple les fases d’un procés de recerca o les etapes d’elaboració d’un projecte professional. Això suposaria una agrupació de continguts de caràcter clarament interdisciplinari.
Amb caràcter general els criteris bàsics per seleccionar els continguts són el de la validesa per a aconseguir els objectius, que tinguin relació amb la realitat formativa, professional o social i que siguin adequats a l’aptitud cognitiva dels alumnes.